Als je een echte escape room liefhebber bent, dan zal je natuurlijk ooit een keer naar de roots van de escape room willen gaan. Zoals je misschien wel weet, vond de escape room zijn oorsprong in Japan. Maar in Europa maakte men kennis met dit spannende groepsactiviteit toen een Hongaarse puzzelfanaat de eerste escape room opende.

Voor ons is Japan momenteel een beetje ver (staat misschien voor volgend jaar op de to do list :P). Dus hebben we een trip gepland naar Hongarije: het land van de Rubiks cube, briljante wiskundigen, Judit Polgár en  (jaja!) escape rooms dus.   

Escape room trip naar Boedapest

Morgen is het dan eindelijk zo ver en gaan we naar dé escape room hoofdstad van Europa.
Met meer dan 120 escape rooms mag Boedapest met recht deze titel claimen. Alleen al op loopafstand van ons appartement kan je er een stuk of 5 vinden.
Onder het mom van inspiratie opdoen voor ons nieuwe project gaan we de komende 4 dagen
heel veel escape rooms bezoeken. Na wat researches online te hebben gedaan, hebben we een lijst van escape rooms samengesteld die we willen spelen.

Escape room marathon

De escape room die we zeker gaan doen is die van Parapark. Parapark schijnt de grondleggers te zijn van de real life escape rooms in Europa. In 2011 heeft de eigenaar van Parapark zijn eerste escape room geopend. Ondertussen heeft hij op velen plekken op de wereld een franchise. We zijn dus reuze benieuwd naar deze eerste escape room. Verder hebben we nog escape room bezoekjes gepland bij E-Exit, Escape Zone, Locked en nog veel meer. In totaal gaat onze escape room marathon langs 10 escape rooms. Maar als we sneller klaar zijn met puzzelen dan gedacht, dan gaan we er natuurlijk meer doen 😉

Over een paar dagen zijn we terug en krijgen jullie verslag van alle escape rooms die we daar hebben bezocht. We hebben er zin in!!